Sjukis

Idag låter det som om jag hamnat i målbrottet (lite Hildur-varning). Min hals gör mest ont på nätterna, men nu börjar jag låta konstigt och näsan snorar. Så det blir troligtvis en lugn påsk hemma i Halmstad. Fast jag får besök på söndag och det längtar jag efter :) Vi båda är lite förskylda så vi kan snora ihop!

image30
Är vi bästisar eller vad?

Jo, föresten. För er som vill läsa syrrans resedagbok kan ni hitta länken här!


Smeknamn

Jag var precis inne på facebook. Jag har huvudsakligen två olika smeknamn, Lilo och Lollo. Alla från varberg kallar mig Lollo. Där existerar varken Loisa eller Lilo. Det märktes i lördags på Robbans fest när en av hans kompisar såg undrande på mig när jag sa mitt namn "Men du är väl Lollo?". I halmstad heter jag Lilo (efter Dan och Andreas påfund). Är jag på gymmet heter jag Lilo, är jag i skolan heter jag Lilo och är jag hemma heter jag Lilo. Snacka om att man inte vet vilket namn man ska lyssna på ibland. Så om jag inte reagerar kan ni ropa mitt efternamn, det kan fungera. Eller helt enkelt Loisa....

image29

Ny favoritserie!

Jag har precis upptäckt min nya favoritserie - Rent hus. Små städtanter som hoppar omkring och städar och tycler att det är kul! Jag som trodde att jag var ensam... hehe...städa är kanske inte är det roligaste jag vet, men jag har inget emot att plocka och dona då och då. Kolla in det här klippet!

Jag har hittat på ett nytt godis. Jag har ett ständigt chokladbehov och eftersom jag redan ätit upp chokladen jag fick av Andreas igår så var jag ju tvungen att hitta på något nytt. Nedan följer kvällens chokladsugsräddning!

Lajlos version av Ugglas frasgodis på 3 min
- musli
- sirap
- farinsocker
- blockchoklad (mörk)

Blanda alltsamman i en kastrull med lite smör i botten.
Lägg ut små klumpar av röran på en plåt och låt stelna i kylskåp.
Yummy!

Godnatt!

Jag är helt slut! Hela veckan har jag vart duktig och gjort en massa grejer, men idag kl 15.38 tog energin slut. Trots detta tvingade jag mig själv att skriva klart min jobbansökan. Idag har jag och Micke dessutom haft undervisning i biomekaniklabbet för gymnasieelever. Vissa är sjukt smarta (andra inte),,,

Jag har skön träningsvärk från dansen igår. Det är precis sådär på gränsen att göra ont. Vi snurrade och snurrade och snurrade :) Vår danslärare verkar gilla samma steg som jag, vilket är snurrar *wee*

Ikväll har vi slappat på Morfars. Jag fick förklarat för mig att chai betyder te. Det går inte ihop i mitt huvud, är det verkligen så? Jag får nog ta och slå upp detta.

Flyt!

Nu sitter jag och mumsar choklad och vitt te. Det är jag värd just nu :) Har suttit i skolan från klockan nio, vilket känns i både kropp och knopp. Lyckades lösa sista uppgiften i CAD och fick skrivit en sida till ex-jobbet. Dessutom har jag lyckats få tag i snubben som ska bo i min lägenhet efter mig. Han ville gärna flytta in tidigare, så nu slipper jag dubbla hyror i maj! Det känns ganska konstigt att veta att det är någon ny som ska bo här, samtidigt som jag inte skulle rekommendera detta boende.


Bilder från paradiset

image15
Syrran och utsikten från vårt hotell

image16
Mina föräldrar som badar

image17
Mammas 50-årsdag med blommor, champange och regn!

image18
Family bed

image23
Mamma gör sin pose

image19
Lite mer regn...

image20
Ytterligare lite regn...

image21
När kommer solen?

image22
Sista dagen! (Men då vågar Loisa inte bada i havet för Mia har sett en stor svart fisk)


Hemma!

Det är skönt att vara hemma! Jag har dessvärre inte hunnit ställa om min natt-och-dag klocka. De senaste två dagarna har jag vaknat kl 05.00 och är jättepigg. Idag låg jag iallafall fram till kl 06.00 för att sedan skutta upp och tvätta :) Det är underbart att morgonen nu ljusnar redan vid sju och att solen inte går ner innan sex. Dessutom verkar solen skina mer här än i Thailand ;)


Lyckat och misslyckat

Nu sitter jag pa ett lyxhotell utanfor phuket och invantar flyget hem imornbitti. Har ar otroligt vackert med harlig omgivning och en pool som heter duga. Vara rum ar jattelyxiga med diverse roliga finesser. Dock var maten ett enda stort misslyckande. Vi at lunch pa Koh Samui vid ett, sen dess har vi inte atit nagot efter flygresan till phuket.. Sa nu, i phuket gick vi till resturangen pa hotellet for att ata.

Vi forvantade oss ganska bra mat, eftersom hotellet var sa lyxigt, men icke. Tva av ratterna gick inte ens att ata. Och vi var verkligen vralhungriga (kl 20.00). Men, jag har iaf atit lite ris och gick sedan pa jakt efter choklad eller vad som helst! Men, den var tydligen slut. Och det ar 20 min till narmaste affar (med bil). Frukost kl 6.00 imorn. Hoppas min mage kan vanta tills dess och att frukosten gar att ata.

Vi har trots allt haft tva soliga (disiga) dagar och tillbringat dessa pa stranden vilket var mycket efterlangtat. En bra avslutning (fast nu regnar det och askar igen...)

Pa torsdag ses vi i Halmstad igen! Hoppas vi kan gora nat kul i helgen :)

Vill bara hem...

Ja, ni kanske tycker att jag bara ar fanig som bara vill hem till kalla Sverige just nu, men ja, sa ar fallet. Idag har det regnat igen. Ovanligt va?! Vi har haft totalt cirka 1 soldag med bla himmel, 5 dagar mulet, resten regn. Visserligen ar det hyffsat varmt, men nar det regnar ar det stora skurar som alrdig verkar ta slut, och man kunde lika garna suttit hemma i Sverige och myst med en film.

Idag har vi lyckats att ta oss ut pa en battur till Koh Tao dar vi snorklade en timme. Sen kom osregnet och vi hade ingenstans att ta vagen, forutom baten. Men vi lyckades komma iland och hittade ett slags skydd dar vi ocksa fick ris att ata, mumsigt! Sen snorklade Mia och pappa lite till och jag och mamma klattrade upp i ett berg. Sen kom regnet igen och vi fick noja oss med att dricka en cola, i osregnet. Sen tog det 3 timmar hem. Lyckat? Ja, trots omstandigheterna var det roligt att komma ivag fran Cheweng, man kan liksom inte gora mer har an vad vi gjort. Jag traffade en tjej fran varberg pa koh tao idag. Det var riktigt lustigt! Vi har dansat ihop, och jag tyckte att jag kande igen henne, men sa kom hon fram och halsa och da fattade jag vem det var.

Men nu ar det bara en dag kvar att sla ihjal. Sen pa tisdag flyger vi till Phuket och pa onsdagmorgon flyger vi hem :) Nu ar jag aphungrig och funderar pa att ga ut och ata sjalv, for min familj ska duscha och dricka drinkar innan. Jag pallar inte. Mat och sova, det behover jag just nu! Jag har ju vart uppe sen 6 imorse...

Saknar er alla supermycket och bara langtar efter att komma hem!